Претендент на міністра освіти купив елітний джип за університетські гроші

18.06.2020, 12:33
75808

Ректор Чернігівського технологічного університету і кандидат на посаду міністра освіти і науки Сергій Шкарлет придбав елітне авто майже за $60 тис. коштів навчального закладу.

Читайте також: У МОН назвали мінімальні ціни контрактного навчання у вишах (список)

Про це у Facebook заявила колишній профільний міністр Анна Новосад, пише Gazeta.ua.

Вона повідомила, що з 1 січня Міносвіти запустило нову модель фінансування університетів – за результатами їх діяльності.

“Практично увесь січень 2020 колеги робили розрахунки для кожного університету. Низка університетів отримали значно більше, аніж отримали б за старою ручняковою системою, коли гроші давались МОНом на основі просто штатних розписів і кількості студентів”, – нагадала вона.

“Що зробив кандидат на посаду міністра МОН Сергій Шкарлет, ректор Чернігівського технологічного? Купив собі автівку за 60 тисяч доларів за університетський кошт. За державний кошт.

Не скромне службове авто, а VW Amaroc Volcano за 1 500 000 грн, які легко могли піти до доплати його кращим викладачам, чи на гуртожитки, чи лабораторії.

Викладачі університету можуть більше дізнатись про вибагливі умови щодо дисків і решти складників авто не базової комплектації у результатах тендеру та договорі”, – заявила Анна Новосад і опублікувала документи.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com