Президент Франції відмовився від відпочинку на гірськолижному курорті через мітингувальників

24.02.2019, 14:51
13590

Президент Франції Еммануель Макрон чи не поїде на гірський курорт в 2019 році, щоб не викликати у “жовтих жилетів” роздратування своїм зимовим відпочинком. Про це повідомляє газета Le Parisien.

Читайте також: “Жовті жилети” відновили протести у Франції

Зазвичай Макрон з дружиною приїжджають на недорогий курорт в Піренейському гірському масиві – Ла Монжу. Це пов’язано з тим, що в юності Макрон провів чимало канікул в цих горах, так як в цьому регіоні жила одна з його бабусь.

Курорт Ла Монжу далеко не такий престижний і дорогий, як місця відпочинку в Альпах, які залучають багатих клієнтів з усього континенту. Проте, за даними газети, в нинішніх умовах протестів “жовтих жилетів” проти бідності в країні такий відпочинок президента може нагадати населенню, що більшості подібні поїздки не по кишені.

Газета наводить дані Групи з моніторингу нерівності (Observatoire des ingalits), згідно з якою лише 8% французів мають можливість один раз в два роки дозволити собі відпочинок на гірських курортах. При цьому дві третини населення взагалі ніколи не відправляються в гори на зимові канікули.

Перебуваючи на зимовий відпочинок, Еммануель Макрон, вже зробив помилку, коли в грудні 2017 року, сидячи в гірськолижному комбінезоні в затишному кафе одного з курортів міркував, як свідчили телерепортажі, про необхідність посилити контроль над безробітними, які отримують допомоги, і в зокрема більш жорстко стежити за тим, чи дійсно вони прагнуть отримати роботу. Все це було негативно сприйнято населенням.

Як зазначив соціолог Жан Вьяр, “якщо раніше зимовий відпочинок в горах асоціювався у французів з популяризацією і загальним доступом зимових видів спорту, і вони з упевненістю говорили собі:” Скоро і я собі це дозволю “, то тепер ситуація докорінно змінилася. Це стало дорогим видом відпочинку, призначеним для еліти, і катається на лижах французький президент стає символом того, що для багатьох інших французів це абсолютно недосяжне “.

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com