Президент Гвінеї-Бісау привіз “меседж від Путіна”: що відповів Зеленський

26.10.2022, 23:01
129873

Президент Володимир Зеленський провів зустріч із президентом африканської країни Гвінея-Бісау Умару Сісоку Ембало. Ембало заявив, що диктатор Путін просив його передати меседж Зеленському.

Читайте також: Росія планує ядерні навчання “Гром” – ЗMІ

Про це глава Гвінеї-Бісау сказав на брифінгу в Києві.

Що передав Путін

“Учора я був у Москві, з президентом Путіним, який мене просив передати меседж, поговорити з вами. І дійсно, виходячи з того, що прямий діалог є надзвичайно важливим для наших дій спільних. І я можу сказати, що це також дуже важливо з точки зору продовольчої безпеки”, – сказав Ембало.

За словами очільника Гвінеї-Бісау, Путін сказав йому, що “готовий до переговорів із президентом Зеленським”.

Реакція Зеленського

Президент Зеленський наголосив, що для переговорів про діалог треба, щоб одна держава поважала іншу державу, її територіальну цілісність, суверенітет і кордони.

“Я думаю, що саме з таких дуже простих, фундаментальних речей починається будь-що. Поки що всього цього немає. А бажання російського президента говорити, я думаю, що це не більше, ніж спланована риторика, яка повинна спрацювати на його внутрішню аудиторію і на аудиторію тих держав, які ще не ізолювали політику між своєю державою і державою під назвою “Росія”, – зазначив глава держави.

Він додав, що Путін, який нібито закликає до діалогу, відправив 400 безпілотників вбивати українців.

“Пан Ембало заявив, що Росія хоче “налагодити мости”. Я розповів президенту, що відбувається. Я сказав, що щоб були мости з тими чи іншими державами, потрібно, щоб інфраструктуру не підривали. Тоді можна буде про щось говорити. Друге питання – з ким говорити”, – сказав президент України.

Читайте також: У Бєлгородській області РФ військові розстріляли чоловіка, який випадково знайшов їхні позиції

Зеленський закликав Росію розблокувати принаймні Чорне море для вивезення продовольства.

Зазначимо, що президент Гвінеї-Бісау став першим лідером країни Африки, який відвідав Україну після 24 лютого. Учора, 25 жовтня, він зустрівся з російським диктатором Путіном у Москві.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com