Президент хоче “місто-сад” на кордоні з Кримом

13.02.2020, 19:46
63108

Президент України Володимир Зеленський обговорив зі своїми представниками в Криму кілька проектів, спрямованих на поліпшення життя українців з анексованого півострова, щоб, приїжджаючи на материкову Україну, вони “відчули різницю”. Про це в четвер, 13 лютого, повідомляє прес−служба ОП.

Читайте також: Зеленський змінив склад РНБО

Відзначається, що Зеленський обговорив зі своїми постійним представником в Автономній Республіці Крим Антоном Кориневичем та його заступниками Дариною Свиридовою і Тамілою Ташевою актуальні проблеми українців з півострова.

Зеленський зазначив, що хотів би отримувати інформацію про ситуацію на Кримському півострові безпосередньо від людей, які там перебувають.

“Якщо не своїми очима, то очима людей, що живуть у Криму. Щоб вони надавали нам інформацію і щоб ми могли через вас її отримувати”, − сказав він.

Президент України повідомив, що в Херсонській області планується побудувати містечко для переселенців з Криму, серед яких − понад 500 сімей кримських татар. Відповідні домовленості досягнуто в ході його зустрічі з Президентом Туреччини.

Читайте також: Зеленський звільнив Богдана із посади та призначив нового керівника ОП

“Ми хочемо побудувати таке містечко. У цьому році ми повинні розпочати це робити. З вашого боку потрібні комунікація і контроль”,− підкреслив Володимир Зеленський.

Крім того, за його словами, на контрольному пункті в’їзду-виїзду Чонгар на адміністративному кордоні з Кримом буде створений спеціальний хаб з розвиненою інфраструктурою для комфортного перетину українцями КПВВ, побудовано якісні дороги і забезпечено транспортне сполучення.

“Моя ідея в тому, щоб вони побачили, як ми ставимося до людей, до кримчан. Ти приїжджаєш, а тут − “місто−сад”. Відчуваєш різницю, адже тут все на вищому рівні: заправка, школа, дитсадок, будинки”, – зазначив президент і закликав Антона Кориневича стати “двигуном” цього проекту.

Читайте також: Президент Зеленський показав українцям, як проходить його робочий день (відео)

Володимир Зеленський також зробив акцент на важливості реалізації програми, яка спрощує процедуру навчання дітей з окупованих територій в українських вузах.

“Щоб відразу на КПВВ вони отримували всі документи і знали про можливість вступити в будь−який вуз”,− зазначив Глава держави.

У свою чергу, Антон Кориневич просив Зеленського сприяти прискоренню доопрацювання законопроекту щодо захисту політичних в’язнів, представив бачення концепції перехідного правосуддя і наголосив на важливості підтримки кримськотатарського народу.

Зеленський також підтримав пропозицію про створення спеціального фонду, який буде надавати талановитим кримчанам гранти на розвиток, навчання, представлення України на міжнародних майданчиках.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com