Президент Хорватії знову втрапив у скандал, назвавши прем’єр-міністра Хорватії “українським агентом”

29.01.2022, 17:02
110260

Президент Хорватії Зоран Міланович знову втрапив у міжнародний скандал, який назвав прем’єр-міністра країни Андрея Пленковича “українським агентом”.

Читайте також: До бази “Миротворця” потрапив президент Хорватії

Про це пише JutarnjiList.

“Пленкович (прем’єр-міністр Хорватії – ред.) виступає як український агент, а я як хорватський президент. Це величезна різниця. Тому я не слизький з росіянами. Я ніколи там не був офіційно. Я ніколи не пив каву з російським послом”, – сказав хорватський президент.

На питання, чи він вважає, що йому варто попросити вибачення перед українським народом за свої попередні заяви, Міланович відповів, що ні.

“У кого я маю вибачатися? Ніяк. Прем’єр-міністр – звичайний полтрон, який робив це за часів Колінди Грабар-Кітарович, хоча тоді ситуація була іншою. Вона намагалася щось побудувати з Росією в якихось дипломатичних тонах. Пленкович “На жаль, він був прем’єр-міністром і тоді. Мене цікавить лише інтерес Хорватії”, – заявив Міланович.

Також Мілонович вважає, що в Україні прославляють людей, які начебто “під час Другої світової війни вбивали євреїв та поляків” і порадив Києву продовжувати перемовини із сепаратистами.

Нагадаємо, що президент Хорватії Зоран Міланович виступив проти відправлення хорватських військових до Східної Європи у складі підрозділів НАТО. Крім того, він заявив, що Україні не місце в НАТО, і назвав події Революції Гідності “переворотом”.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com