Президент ініціював створення програм для підтримки малого та середнього бізнесу під час епідемії коронавірусу

9.04.2020, 17:12
69113

Уряд та Національний банк України представили президенту Володимиру Зеленському програми допомоги малому бізнесу на час пандемії COVID–19.

Читайте також: Кабмін змінив список підприємств, яким можна працювати у карантин

Як інформує Zik, про це повідомила пресслужба ОП.

“Малий бізнес під час карантину страждає найбільше, адже в нього немає такої великої фінансової подушки, як у великого бізнесу. Весь світ розробляє програми підтримки малого та середнього бізнесу. Радий, що за кілька днів вдалося знайти потрібні фінансові інструменти, щоб надати реальну підтримку сектору”, – сказав Зеленський.

Так, прем’єр-міністр Денис Шмигаль запропонував переформатувати програму доступних кредитів “5–7–9”, для цього спростивши та спрямувати її на рефінансування кредитів, що вже існують. При цьому, він зазначив, що додатково буде створено ще одну програму допомоги малому бізнесу.

“Обидві програми передбачатимуть умови збереження бізнесами майже всього фонду оплати праці та кількості найнятих працівників і спрямовані на мінімізацію безробіття та створення умов для швидкого перезапуску економіки після завершення карантину”, – йдеться в повідомленні.

Голова Кабміну зазначив, що впровадження програм почнеться одразу після їхньої фіналізації, яка має відбутися найближчим часом. При цьому, уряд продовжує розробляти програми для нових підприємців та середнього бізнесу.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com