Президент Порошенко перераховує зарплату на свій же благодійний фонд (документ)

7.03.2019, 11:13
15207

Президент Петро Порошенко віддає всю свою зарплату (починаючи з 2014 року – ред. ) своїй же благодійній організації під назвою “Благодійний фонд Порошенка”. Про це свідчать дані порталу використання публічних коштів, передають Українські новини.

Читайте також: “Петя, спали мені машину”: через охорону Порошенка, яка побила активістів, запустили новий флешмоб (фото, відео)

Державне управління справами на регулярні запити агентства повідомило, що відповідно до заяви Порошенка його зарплата з часу вступу на посаду президента перераховується на благодійні цілі. Так, в 2018 та 2017 років роках президент віддав на благодійність по 270,5 тис. гривень своєї зарплати, в 2016 році – 295 тис. гривень, а в 2014-2015 роках – близько 100 тис. гривень.

При цьому Держуправління справами відмовлялося відповідати на питання, яким саме особам або організаціям перераховувалася зарплата Порошенка. “Інформація про благодійні організації (фонди), яким перераховується заробітна плата, може бути поширена розпорядником інформації тільки за згодою особи”, – говорилося в останньому відповіді ДУС.

У той же час, згідно з порталу Міністерства фінансів E-data, на якому можна простежити дані про використання публічних коштів з вересня 2015 року, зарплата Порошенка щомісячно перераховується “Благодійному фонду Порошенка”. Таким чином, всього за час президентства Порошенка повинен був перерахувати зі своєї зарплати своєму благодійному фонду близько 1 млн гривень.

При цьому заступник глави Адміністрації Олексій Філатов, який також віддає всю свою зарплату на благодійні цілі, перераховує її благодійному фонду “Пігулки”, який надає допомогу онкохворим дітям.

Колишній глава Адміністрації Борис Ложкін також перераховував свою зарплату фонду “Пігулки”.

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com