Президент Венесуели заявив про розірвання дипломатичних стосунків з США

24.01.2019, 07:34
8772

Після того, як  Дональд Трамп визнав Хуана Гуайдо тимчасовим керівником Венесуели, чинний президент країни Ніколас Мадуро оголосив про припинення дипломатичних відносин зі Штатами.

Читайте також: США виводить наземну військову техніку з Сирії – CNN

Виступаючи перед своїми прибічниками у Каракасі, Мадуро повідомив, що дає американським дипломатам 72 години, щоб залишити Венесуелу.

Як повідомляє ТСН, 23 січня у Венесуелі розпочалися масові протести проти президента Ніколаса Мадуро. Після його перемоги на виборах 20 травня 2018 року він забезпечив собі перебування а посту до 2025 року.

За час своєї першої каденції Мадуро перетворив Венесуелу з однієї із найбільш перспективних країн регіону на економічно відсталу державу, в якій придушується свобода слова та опозиція, і на яку міжнародна спільнота накладає санкції.

Протягом п’яти років ВВП Венесуели впало на 45%, а інфляція сягнула 2 007 563 646%. Країна майже щомісяця підвищує мінімальну зарплату, однак через девальвацію валюти наразі вона становить близько 10 доларів.

На заклик опозиції вийти проти чинного президента на вулиці Каракасу відгукнулись сотні тисяч громадян. Спроби провести перші мітинги відбулися ще у 2017 році, проте тоді силовим структурам вдалося придушити масові заворушення. Тоді загинули щонайменше 100 осіб. Нині протести знову досягли небувалих обертів – на вулиці вийшли сотні тисяч демонстрантів, а за попередніми даними вже загинули щонайменше чотири особи.

Опозиційний лідер Венесуели Хуан Гуайдо оголосив себе президентом країни. Національна асамблея підтримала Гуайдо та призначила виконуючим обов’язки президента.

Білий дім оголосив, що президент США Дональд Трамп також підтримав легітимність Гуайдо як керівника Венесуели.

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com