Президент Зеленський помилував засудженого в РФ українця

12.07.2019, 19:14
32885

Президент України Володимир Зеленський помилував ув’язненого українця Сергія Литвинова, якого засудили в Росії і передали Україні для відбування покарання. Про це в п’ятницю, 12 липня, повідомив заступник міністра юстиції Сергій Пєтухов на сторінці у Facebook.

Читайте також: Президент Зеленський відправиться до рідного Кривого Рогу

Він послався на указ глави держави від 11 липня Про помилування. Зазначимо, на сайті президента цей документ поки не опубліковано.

Пєтухов зазначив, що фізичне звільнення Литвинова відбудеться, коли документи з’являться в колонії.

Український ув’язнений Сергій Литвинов, засуджений в РФ за сфабрикованими звинуваченнями в “скоєнні розбою”, чотири місяці відбуває покарання в Україні. У Росії він пробув у в’язниці п’ять років. Керівництво Диканівської колонії підтвердило, що йому залишилося ще 3,5 роки відсидіти в Україні.

Сергій Литвинов був затриманий в Росії у 2014 році. Його звинуватили в убивствах декількох десятків мирних жителів Луганської області, які він нібито скоїв, перебуваючи в складі добровольчого батальйону Дніпро-1.

Коли було доведено, що ″жертв″ Литвинова ніколи не існувало, Слідчий комітет РФ зняв звинувачення. Відразу після цього українця звинуватили в крадіжці і засудили до 8,6 року ув’язнення.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com