Президент Зеленський разом із Дональдом Туском відвідали Станицю Луганську

7.07.2019, 21:17
32197

Президент України Володимир Зеленський і президент Європейської ради Дональд Туск, перебуваючи на Луганщині, заслухали доповідь про поточну безпекову ситуацію в районі проведення операції Об’єднаних сил, пише УНІАН.

Читайте також: Зеленський відвідає військові навчання See Breeze 2019

Як повідомили у прес-службі глави Української держави, Зеленський відвідав Станицю Луганську і понад пів кілометра пройшов далі нульової позиції Збройних сил України вглиб зони розведення. “Разом з президентом Європейської ради Дональдом Туском Володимир Зеленський минув крайній пункт наших військових і дійшов до зруйнованого мосту, через який люди перетинають лінію розмежування та який планується відновити за умови дотримання перемир’я”, – поінформували у прес-службі.

“Ми хочемо відбудувати цей міст. Я публічно домовлявся з нашим урядом: знаходимо гроші – і дуже швидко будуємо його. Для цього необхідно відсунути укріплення іншої сторони. Якщо вони це зроблять, ми почнемо будувати міст і швидко це зробимо”, – запевнив Зеленський.

Президент України наголосив, що під час будівництва мосту людям забезпечать можливість перетину лінії розмежування. Також, зазначили у прес-службі, Зеленський і Туск відвідали командно-спостережний пункт 8-ї роти 25-ї окремої повітрянодесантної бригади Збройних сил України, де заслухали доповідь про поточну безпекову ситуацію в районі проведення операції Об’єднаних сил.

Читайте також: Президент Зеленський призначив нового губернатора Луганщини

“Війська всі розведені. Командири готові. “Зради” жодної нема”, – заявив начальник Генерального штабу – головнокомандувач ЗСУ Руслан Хомчак. Крім того, президент України поспілкувався із заступником голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Марком Етерінгтоном щодо координації дій у цьому регіоні. Серед іншого, глава держави оглянув позиції українських військових, перенесені в результаті розведення сил, і ознайомився з гуманітарними проектами на Донбасі, які реалізуються за підтримки Європейського Союзу.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com