Президент Зеленський відмовився визнавати перемогу Філатова у парі

14.09.2019, 15:49
41997

Президент Володимир Зеленський відмовився визнати перемогу мера Дніпра Бориса Філатова у парі щодо ремонту Центрального мосту. Про це повідомляє LB.ua.

Читайте також: Зеленський проїхався у Дніпрі тролейбусом по відремонтованому мосту

Два місяці тому президент Зеленський та мер Дніпра Філатов побилися об заклад, що якщо міст не буде відремонтовано до 14 вересня, то мер піде у відставку.

Минулого тижня Філатов продемонстрував відремонтований міст та похвалився, що виграв суперечку.

Однак президент, який сьогодні відвідав Дніпро, залишився незадоволений результатом. Він запитав, чому міст досі не введений в експлуатацію, на що Філатов відповів, що така процедура не передбачена.

“Є проєкт. Як підтверджує сам проєктант, проєкт виконаний. Всі роботи виконані, на аварійність моста це не впливає. Тобто все, що в проєкті, ми зробили. Звичайно, можна було зробити міст розвідний або кришталевий… Це капітальний ремонт, а не реконструкція. За капітальним ремонтом в Києві чотири мости ремонтуються і на них є рух. Точно так само, коли ми ремонтували міст, по ньому теж був рух. Але ми з вами укладали парі на те, що ми повинні відкрити міст. Ми відкрили міст”, – сказав мер.

“А можна давати людям їздити? Це безпечно?” – запитав Зеленський. Мер запевнив, що безпечно.

“Якщо [глава Офісу президента] Андрій [Богдан] захоче закрити міст, він може його закрити. Але тоді…”, – розвів руками Філатов.

Богдан, який стояв поруч, запропонував послухати начальника СБУ Андрія Олійника.

“Ми займаємося критичною інфраструктурою, до якої належить зазначений стратегічний міст, що з’єднує правий берег з лівим. За нашими даними, [в ньому] є приховані дефекти – тріщини бетону”, – відповів він.

Мостом залишився незадоволений і ректор Придніпровської державної академії будівництва та архітектури Микола Савицький.

“Міст здали, але є серйозні питання. Несучі конструкції – їх стан невідомий. Небезпека в тому, що залізобетонні конструкції прогонових будівель мостів укріплені попередньо напруженою арматурою, яка схильна до корозійного розтріскування. Це як гітарна струна – в будь-який момент може тріснути. В якому стані шар, що захищає цю арматуру, на жаль, невідомо. За нашими даними, попередній ремонтний шар був повністю демонтований. Це погано”, – розповів він.

Зеленський відмовився визнати перемогу Філатова, зазначивши, що парі триває.

“Є нормальна новина і не дуже. Не дуже з того, що я бачу, зараз виходять якісь розбірки між мером і Службою безпеки. Хтось не розуміє якість моста, хтось підтверджує, що все здано і можна їздити. Я думаю так: міст зроблений в терміни, але якість ми не можемо підтвердити… Люди їздять? Їздять. Тобто міст відкритий. Але якщо там є якісь помилки і хтось там провалиться?” – сказав він.

“Парі триває”, – підсумував Зеленський.

Філатов у відповідь висловив сподівання, що Центральний міст не почне “пахнути Грибовицьким звалищем”, маючи на увазі методи боротьби з мером Львова Андрієм Садовим.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com