Проговорився: на переговорах з Туреччиною Лавров натякнув, що хоче РФ в обмін на “зернову угоду”

1.11.2022, 10:31
130158

Росія, ймовірно, зірвала “зернову ініціативу”, щоб додати в угоду пункт про експорт російських добрив.

Читайте також: На військовому аеродромі в РФ вибухнули два гелікоптери Ка-52 – ЗМІ

Про це стало відомо за підсумками розмови очільника МЗС країни-агресорки Сергія Лаврова та міністра закордонних справ Туреччини Мевлюта Чавушоглу.

Лавров вкотре згадав брехливі звинувачення на адресу України щодо нібито “використання гуманітарного коридору та українських портів, визначених на користь вивезення сільськогосподарської продукції, для ведення бойових дій проти РФ”.

“Сторони також погодилися з необхідністю вживання ООН та західними країнами додаткових заходів щодо реалізації пакетної угоди щодо російських добрив та сільгосппродукції”, – йдеться в повдомленні.

За цією офіційною і малозрозумілою для простих громадян заявою може бути прихований зміст. Як відомо, РФ обмежила експорт азотних і складних комплексних добрив. Хоча високий представник ЄС Жозеп Боррель запевнив: Євросоюз не запроваджував жодних санкцій на поставки на зовнішні ринки добрив російського виробництва.

Такі дії країни-агресорки ще спричинили ще більше зростання цін на продовольство у світі.

Раніше видання Reuters писало, що ООН прагне розширити “зернову ініціативу”, включивши в неї транзит російського аміаку українською територією. Поставки аміакопроводом “Тольятті-Одеса” припинилися 24 лютого із початком повномасштабної війни РФ проти України. Не виключено, що РФ хоче внести відновлення експорту аміаку українською “трубою” до “зернової угоди”.

Інша версія – що Росія намагається добитися легального дозволу на продаж викраденого українського зерна з окупованих територій. Зараз його продають за різними тіньовими схемами.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com