Прокуратура АРК підозрює Діляру Аметову у держзраді в справі Бекірова

9.08.2019, 14:11
36660

Прокурора Діляру Аметову, обвинувача в справі кримськотатарського активіста Едема Бекірова, українська влада підозрює в державній зраді, як передає Радіо Свобода.

Читайте також: Суд залишив під вартою політв’язня Бекірова

8 серпня “окупаційний “Верховний суд Республіки Крим” продовжив термін утримання під вартою кримськотатарському активісту Едему Бекірову до 11 жовтня 2019 року. Сторону обвинувачення в цій справі представляла Діляра Аметова. До відома, прокуратура АР Крим підозрює Діляру Аметову в державній зраді (ст. 111 КК України) та її участь в незаконному переслідуванні Едема Бекірова додаткове тому підтвердження”, – повідомила українська прокуратура.

Аметова наразі не коментувала звинувачення на свою адресу.

Нагадаємо, що Едема Бекірова, жителя селища Новоолексіївка Херсонської області, російські силовики затримали на в’їзді в анексований Крим вранці 12 грудня 2018 року. Відомо, що він прямував до Криму для відвідування 78-річної матері та родичів.

Кримінальну справу проти Бекірова перенаправили з підконтрольного Росії суду в Сімферополі в Красноперекопський районний суд.

Читайте також: Халілова оскаржуватиме до ЄСПЛ відкриту в Криму проти неї кримінальну справу

Адвокат Іслям Веліляєв повідомив 30 липня, що Бекіров збирається голодувати, якщо його справу відправлять для розгляду в місто Красноперекопськ на півночі анексованого Росією Криму.

Російські слідчі відмовляються шпиталізувати Едема Бекірова, попри рішення Європейського суду з прав людини.

Бекірова в анексованому Криму обвинувачують у незаконному зберіганні боєприпасів і вибухівки. Він відкидає обвинувачення.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com