Прокидаються мокрими від поту і з температурою: в Індії діти вмирають від невідомої лихоманки

2.09.2021, 11:00
100062

У найгустонаселенішому штаті Індії Уттар-Прадеш понад 200 людей потрапили до шпиталю і близько 50 померли через лихоманку денге: більшість смертей серед дітей.

Читайте також: В Україні прогнозують новий спалах коронавірусу

Хворі не мають COVID-19але мають схожі симптоми, повідомляє видання ВВС.

Зазначається, що хворі прокидаються мокрими від поту та з високою температурою. Крім того, більшість скаржаться на болі у суглобах, головний біль, зневоднення і нудоту. У деяких людей був висип на руках і ногах.

У сільській місцевості щонайменше пів сотні людей, більшість з яких діти, померли від лихоманки. Кілька сотень людей були шпиталізовані у шести районах східної частини штату – це Агра, Матхура, Майнпурі, Ця, Касгандж і Фірозабад.

Медики вважають, лихоманка денге може бути основною причиною смерті. За їхніми словами, багато пацієнтімали зменшену кількості тромбоцитів, а саме це симптомом важкої форми лихоманки денге. Вона передається самками комарів. Комар Aedes aegypti розмножується в будинках і навколо них в місткостях з прісною водою.

До слова, у штаті Уттар-Прадеш живе понад 200 мільйонів людей. Утім, тут низькі стандарти санітарії, високий рівень недоїдання у дітей і погане медичне обслуговування.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com