Проросійський президент Хорватії знову вляпався у скандал: “Крим ніколи більше не буде Україною”

30.01.2023, 23:30
135041

Президент Хорватії Зоран Міланович, відомий своїми проросійськими поглядами, знову відзначився скандальною заявою. Міланович заявив, що Крим “ніколи не повернеться під контроль України”.

Читайте також: У Харкові затримали коригувальника з російським гербом на плечі (фото)

Про це інформує RTS.

Він порівняв незаконну анексію Криму з проголошенням незалежності Косова.

“Ми анексували Косово. Ми і міжнародне співтовариство. Його забрали у Сербії. Хто це зробив, як не ми? Ми визнали Косово? Це не анексія, а узурпація. Як це називається? Вилучення. Те саме стосується Криму – Крим ніколи більше не буде українським. Це те, що кажуть провідні німецькі генерали”, – зазначив президент Хорватії.

Він закликав не порівнювати Сербію та Росію. За словами Мілановича, “Росія – небезпечна країна” і “цього ніхто не розуміє”.

“Ви порівнюєте сербів з ядерною супердержавою світу. Шалені емоції та ненависть піддають Європу великій небезпеці”, – сказа хорватський лідер.

Також Міланович вважає, що “українці патологічно ненавидять росіян”, стверджуючи, що “хорвати не так ненавиділи сербів”.

Коли журналісти нагадали йому про помилковість оцінок щодо України, коли він стверджував, що Росія ніколи не нападе на Україну, президент Хорватії не погодився.

“Це було погане рішення Росії, тому що вони думали, що влада (в Україні – Ред.) впаде. Ми все глибше і глибше поринаємо у конфлікт із наддержавою. Знаєте, що буде, як вони почнуть програвати війну? Вони використають ядерну зброю“, — сказав Міланович і додав, що намагається розплющити очі іншим, бо, як він вважає, “ми вступаємо у війну з наддержавою”.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com