Проти насилля: у Мінську кількасот жінок вишикувались в живий ланцюг (фото)

22.08.2020, 19:28
82087

В суботу, 22 серпня, у Мінську жінки провели акцію протесту проти насильства правоохоронних органів. На вулиці вийшли кілька тисяч людей.

Читайте також: “Якщо підприємство не працює – з понеділка замок на ворота”, – Лукашенко доручив закрити страйкуючі підприємства

Про це повідомляє Кореспондент з посиланням на видання БЕЛАПАН.

Акція стартувала біля Комаровського ринку, де близько 14:00 в живий ланцюг вишикувалися 600-700 жінок. Вони тримали квіти, біло-червоно-білі прапори і плакати з написами: “На Окрестина тортури і смерть”, “Зупиніть насильство”, “Пенсіонери проти беззаконня, насильства і брехні”, “Пенсіонери за зміни”, “Ні фашизму”.

Кількість учасників акції постійно збільшувалася, до неї приєдналися деякі чоловіки. Періодично учасники скандували “Любов врятує світ”.

Частина автомобілістів, які проїжджали повз, сигналили на знак підтримки. Правоохоронців поруч з акцією помічено не було.

Близько 15:00 учасники протесту рушили в напрямку проспекту Незалежності. До цього моменту в акції брало участь вже кілька тисяч осіб. Пройшовши вздовж площу Якуба Коласа, вони рушили в бік площі Перемоги. На площі Якуба Коласа чергував мікроавтобус з людьми в штатському.

Читайте також: Лукашенко анонсував “найжорсткіші заходи” щодо захисту Білорусі

Кілька тисяч людей, скандуючи “Живе Білорусь!” і “Іди!”, поступово дійшли до вулиці Янки Купали, де колона повернула в бік вулиці Немига. Кількість учасниць акції поступово почала скорочувати.

З Немиги демонстранти рушили в бік вулиці Володарського і площі Незалежності. До цього часу в акції брало участь 1-1,5 тисячі осіб. Проходячи повз СІЗО МВС, люди скандували “Відпускай!”.

Учасники акції безперешкодно дійшли до площі Незалежності. До 16:30 тут було 500-700 осіб.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com