Проти “Яндексу” почали діяти нові санкції РНБО України

21.03.2019, 22:10
17496

Проти інтернет-компанії ″Яндекс″ введений черговий пакет санкцій за наказом президента №82/2019, яким введено в дію відповідне рішення РНБО. Про це повідомляє ″ЮрЛіга″.

Читайте також: В Україну заборонили ввезення 23 книг з Росії

За словами Порошенка, ″азово-чорноморський пакет″ санкцій був синхронізований з санкціями з боку ЄС і США. Санкції застосовані до 848 фізичних і 294 юридичних осіб. У список санкцій включили, зокрема, ТОВ “Яндекс”.

Нагадаємо, що перші санкції щодо компанії введені наказом Президента № 133/2017. Новим документом санкції посилені. Відтепер, компанії заборонено передачу технологій, прав на об’єкти права інтелектуальної власності, брати участь в приватизації та оренди держмайна, також Яндексу анулюють або призупинять ліцензії та дозволи на право здійснення певного виду діяльності, зокрема, спецдозволи на користування надрами та ін.

Як і раніше, інтернет-провайдерам заборонено надавати доступ користувачам мережі Інтернет до ресурсів, сервісів компанії.

Разом з тим, щодо деяких суб’єктів введені раніше санкції скасовані або змінені. Моніторити ефективність санкцій буде Кабінет міністрів спільно з СБУ і Нацбанком.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com