Провокаційний вибір: Лукашенко передає все більше контролю над країною Кремлю – Держдеп

16.06.2023, 15:31
142307

Домовленість між РФ і Білоруссю про переміщення тактичної ядерної зброї вказує на те, що самопроголошений президент Олександр Лукашенко поступається все більшим контролем над країною на користь російського керівництва.

Читайте також: Польських прикордонників вперше обстріляли з боку Білорусі: що відомо

Про це під час брифінгу в Вашингтоні сказав речник Державного департаменту США Метью Міллер. Він оцінив подібне рішення Лукашенка як “безвідповідальне та провокаційне”.

“Стосовно Білорусі, це ще один приклад того, як Лукашенко робить безвідповідальний і провокаційний вибір, щоби поступитися Кремлю ще більшим контролем над Білоруссю – всупереч волі білоруського народу”, – наголосив речник Держдепу.

На його думку, такі дії свідчать і про безвідповідальність з боку Кремля, однак наразі США не бачать підстав для коригування позицій своїх ядерних сил.

“Ми будемо продовжувати стежити за тим, як це розгортається, і за наслідками. Як ми вже говорили раніше, і це продовжує відбуватися, ми не бачили жодних підстав для коригування нашої власної ядерної позиції або жодних ознак того, що Росія готується застосувати ядерну зброю”, – зауважив Міллер.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com