Причетний до пограбування інвесторів “Укрбуду” Якусевич досі отримує державні підряди, – ЗМІ

4.07.2023, 10:02
143253

Колишній напарник Максима Микитася по керівництву “Укрбудом” Сергій Якусевич, який розділяє відповідальність за пограбування його інвесторів, досі отримує державні підряди та вільно їздить за кордон.

Читайте також: Запорізьку АЕС вперше за 4 місяці підключили до резервної ЛЕП: у МАГАТЕ пояснили причину

Про це йдеться в розслідуванні видання Народна правда.

“Сергій Якусевич довгий час був напарником скандально відомого Максима Микитася по “Укрбуду”. Формально він обіймав посаду першого заступника керівника правління компанії та директора служби замовника. Фактично ж мав щонайменше таку ж повноту влади в ній, як і Микитась. Проте, якщо той після скандалу з розкраданням грошей інвесторів потрапив за грати – то Якусевич не лише не поніс покарання, але й продовжує під час війни отримувати держзамовлення та вільно їздить за кордон”, – йдеться у матеріалі.

За словами авторів, високий статус Сергія Якусевича в “Укрбуді” був добре відомим на ринку. І навіть сам Максим Микитась в інтерв’ю 2020 року заявляв, що відійшов від оперативного керівництва компанією ще у 2017 році, і з того часу всі важелі керування були саме у Якусевича. Котрий до того ж підтягував у субпідряди власні компанії, яких в нього немало.

“Як би там не було, але після катастрофи “Укрбуду” Микитась потрапив за грати, а Якусевич залишився на плаву. Як так вийшло – питання дуже цікаве, бо грабували інвесторів обидва. І не тільки інвесторів, але й державу, причому, на будівництві військових об’єктів – а саме складів під боєприпаси. Але насправді все ще набагато цікавіше, бо Сергій Якусевич не лише не сидить, але й почувається дуже вольготно, і війна йому не завада. Підконтрольні йому фірми й далі продовжують отримувати підряди у держави. Зокрема, його послугами користується “Укравтодор”, – пишуть ЗМІ.

За їхньою інформацією, також Якусевич періодично зустрічається з народними депутатами правлячої партії “Слуга народу”. Та – з представниками правоохоронних органів.

“Якусевич полюбляє красиве життя, тому часто розважається у ресторанах. А також – має змогу вільно виїжджати з України і повертатися, коли заманеться, завдяки листу Головного управління розвідки Міноборони № 222 816 від 11.04.2023 (підтвердження цього є у розпорядженні редакції). Чому людина, яка обікрала “Укрбуд” та бюджет країни на мільярди, отримує держзамовлення та вільно їздить за кордон – велике питання, на яке хотілося б почути відповіді від наших правоохоронців та посадовців”, – констатують автори, закликаючи НАБУ звернути увагу на Якусевича та його оборудки – та розслідувати всі його схеми і корупційні зв’язки.

Також у матеріалі розслідування приводяться фото докази численних зустрічей Сергія Якусевича з різними особами, зокрема – депутатами, силовиками та “рішалами”.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com