Причиною плям на тілі може бути брак вітаміну В12

27.03.2021, 19:55
95899

Засвоєння вітаміну B12 у деяких людей порушено на тлі анемії. Такий стан може призвести до дефіциту B12. Плями на передпліччях можуть сигналізувати про подібний стан.

Вітамін B12 – важливий елемент для хорошого здоров’я. Більшість людей можуть отримати його в достатній мірі, маючи різноманітний раціон, що включає в себе продукти тваринного походження. Люди, які дотримуються рослинної дієти, можуть отримувати вітамін B12 тільки з збагачених продуктів або добавок. Білі плями на передпліччях можуть свідчити про такий дефіцит. За даними форуму Thyroid Patient Advocacy (TPA), це відбувається через відсутність потрібної кількості мелатоніну. Це гормон, який регулює режим сну і неспання людини. Було доведено, що він пов’язаний зі споживанням вітаміну B12, – повідомляє Країна Здоров’я.

Читайте також: Фахівці назвали основні ознаки браку вітаміну В12 в організмі

Експерти попереджають: «Білі плями часто виникають на зовнішній стороні передпліччя, але можуть виникати і в інших місцях. Чим довше залишаються вони, тим біліше вони стають. Згодом плями стають дуже сухими і лущаться».

Інші ознаки нестачі вітаміну B12

Про нестачу B12 можуть свідчити також інші симптоми:

– почуття сильної втоми;
–  задишка навіть після невеликого навантаження;
– прискорене серцебиття;
– головні болі;
– зниження апетиту;
– біль у роті і язиці.

Дефіцит вітаміну B12 є частим явищем і може проявлятися по-різному, що ускладнює діагностику. Якщо у людини спостерігаються якісь із перерахованих вище симптомів, потрібно поговорити з лікарем. Для більшості здорових людей дефіциту B12 можна легко запобігти, просто забезпечивши достатню кількість вітаміну в своєму раціоні.

Лікування дефіциту

Якщо людина не отримує достатньої кількості вітаміну B12 зі свого раціону, терапевт може порадити доповнити своє харчування необхідними продуктами, збагаченими вітаміном B12, або приймати добавки. Також можуть бути рекомендовані ін’єкції вітаміну B12, а людям з анемією ін’єкції можуть знадобитися до кінця життя. Експерти кажуть, що дорослим у віці від 19 до 64 років потрібно близько 1,5 мг вітаміну B12 на день.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com