Придністров’я просить у Росії “захисту”: Кишинів прокоментував заяву

29.02.2024, 20:01
155041

Офіційний Кишинів називає заклик Придністров’я до РФ про “допомогу” “ще одним елементом гібридної війни” і спробою дестабілізувати ситуацію в Молдові.

Читайте також: Макрон прагне стати лідером Європи, але Франція до цього не готова, – Politico

Про це заявив міністр закордонних справ Молдови Міхай Попшой, повідомляє NewsMaker.

За його словами, Молдова надалі продовжує залишатися мішенню для Росії, зокрема в контексті виборів президента і референдуму про європейську інтеграцію. Натомість подібні заяви “робилися, робляться і, ймовірно, робитимуться знову”, – наголосив він.

“Вже деякий час ми спостерігаємо спроби дестабілізувати ситуацію та просувати наративи, які суперечать національним інтересам та інтересам молдовських громадян. Однак Молдова за ці два роки зміцнила своє становище, наші держструктури стають усе стійкішими до гібридних атак. Громадяни навчаються не дозволяти маніпулювати собою”, – додав він.

Голова МЗС Молдови наголосив, що з огляду на війну Кремля в Україні Кишинів “не має інших варіантів, крім зниження рівня дипломатичних відносин”. Дипломат наголосив, що його країна “залишається прихильницею України, її територіальної цілісності та суверенітету”.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com