Пригожин намагається посилити тиск на українських військових заявами про виведення військ з Бахмута – експерт

7.05.2023, 09:29
140157

Заява власника ПВК “Вагнер” Євгена Пригожина про виведення підрозділів з Бахмута Донецької області 10 травня може бути інформаційно-психологічною операцією ворога. Військовий експерт, полковник запасу ЗСУ Роман Світан наголосив, що ворог навпаки зосереджує там свої сили, щоб посилити тиск на українських воїнів.

Читайте також: Пригожин заявив, що передасть кадировцям позиції в Бахмуті

В ефірі “24 каналу” Світан розповів, як окупанти поповнюють свої сили в районі Бахмута. Так, під виглядом евакуації на окупованих територіях Запорізької області разом з колаборантами та деякими цивільними на автобусах вивозять і “вагнерівців”. У такий спосіб пригожинських найманців “евакуюють” з-під Пологів, Токмака і Василівки. Після цього їх везуть до тимчасово окупованого Маріуполя, а далі – перекидають на Бахмутський напрямок.

“Пригожин збирає усі свої сили на штурм Бахмута. Його заяви – не більше, ніж намагання триматись в інформаційному полі. Реальність – ніхто з Бахмуту виходити не збирається, заміна підрозділів не відбувається. Це класична інформаційно-психологічна операція, яка переслідує поки що невідому мету”, – пояснив Світан.

Крім того, за словами експерта, окупаційні сили на Донеччині та Луганщині отримали додаткові боєприпаси – 122 та 152 мм снаряди для артилерії. У Бахмут ворог стягує нову бронетехніку. Йдеться про танки, РСЗВ та бронетранспортери.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com