Припинення вогню в Карабаху: Євросоюз дав попередження Азербайджану

22.09.2023, 16:03
147150

Європейський Союз засудив військові дії Азербайджану проти вірменського населення Карабаху. ЄС попередив Баку та пригрозив заходами у разі погіршення ситуації.

Читайте також: Росія обстріляла Курахове: є постраждалі

Про це йдеться у заяві високого представника ЄС з міжнародних справ і політики безпеки Жозепа Борреля, повідомляє “Європейська правда”.

“Ми взяли до відома відповідні повідомлення про досягнення домовленості про припинення вогню. Ми очікуємо негайного і повного припинення бойових дій і дотримання режиму припинення вогню”, – наголосив Боррель.

За його словами, ЄС закликає Баку і карабаських вірмен терміново розпочати всебічний і прозорий діалог. Він наголошує, що саме Азербайджан несе відповідальність за забезпечення прав і безпеки карабаських вірмен. Перш за все тут йдеться про їхнє право жити у своїх домівках без залякування та дискримінації.

“Примусове переміщення цивільного населення за допомогою військових чи інших засобів зустріне жорстку відповідь ЄС. Євросоюз готовий вжити відповідних заходів у разі подальшого погіршення ситуації”, – йдеться у заяві.

Європейські політики наголошую, що підтримують суверенітет та територіальну цілісність і Азербайджану, і Вірменії. Крім того, ЄС закликає до відновлення переговорів між Єреваном і Баку “з усіх невирішених питань з огляду на укладення мирного договору та залишається повністю відданим підтримці таких переговорів”.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com