Призначення субсидій в новому опалювальному сезоні: перевірка одержувачів та порядок нарахування

27.10.2020, 13:29
87585

У цьому році у зв’язку з карантином і епідеміологічним зонуванням в Україні з’явилися особливості при призначенні субсидій. Також будуть перевіряти, чи правильно вказані доходи.

Читайте також: Після виборів Нафтогаз підняв ціну на газ для населення

Про це заступник міністра соціальної політики України Віталій Музиченко сказав в ефірі програми “Сніданок з 1+1”.

“Понад 2,5 млн домогосподарств є в системі отримання житлових субсидій. Було прийнято рішення про те, що всім, хто отримував субсидії в минулому опалювальному періоді, на наступний сезон її продовжать автоматично”, – сказав Музиченко.

За його словами, українцям, які претендують на субсидії, не потрібно нікуди звертатися за умови, що сталося якихось змін у складі домогосподарства. Якщо ж виникли проблеми, то можна поштою надіслати заяву та довідку про доходи, або в онлайн-режимі заповнити заявку, або самостійно звернутися в органи соцзахисту. Під час візиту слід враховувати, в який карантинній зоні знаходиться той чи інший населений пункт. Документи розглядають протягом десяти днів.

Заступник міністра повідомив, що в цьому році одержувачів субсидій будуть перевіряти: чи правильно вказали доходи. Це може позбавити права на субсидію. Тому будуть припинені виплати тим, хто не подав документи або приховав певні доходи або надходження.

У Мінсоцполітики не очікують істотного скорочення одержувачів субсидій.

“При розрахунку проекту державного бюджету на 2021 було запропоновано 36 млн гривень. Це відповідає умовам, в яких ми рахували витрати. Якщо відбудеться збільшення цін або тарифів, то цю цифру будемо переглядати”, – сказав чиновник.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com