Призов жінок: у Міноборони пояснили, у яких випадках їх можуть викликати до військкомату

21.03.2023, 14:02
137665

Заступниця міністра оборони Ганна Маляр заявила, що в Україні до військкоматів викликають тільки військовозобов’язаних жінок, а на фронт їх відправляють лише за згодою.

Читайте також: Угорщина відмовилась купувати мільйон боєприпасів для України разом з партнерами за ЄС

Про це з посиланням на представницю Міноборони, повідомив “24 Канал”.

За її словами, наразі в Росії проводять інформаційні операції, спрямовані на дискредитацію України. Зокрема, вони наразі у розганяють історію про мобілізацію жінок. “Хоч це вже стара історія”, пояснила заступниця міністра.

Маляр наголошує, що навіть медиків, які перебувають на обов’язковому військовому обліку, направляють на передову тільки за згодою.

“Якщо жінці приходить повістка, то це для звірки даних. Адже є військовозобов’язані жінки. Навіть, коли все це ми пояснили, все одно пішли заголовки: “масово проводитимуть мобілізацію жінок – пояснення Міноборони”. Повторюю, не мобілізовують у нас жінок без їхньої згоди”, – запевнила Маляр.

Вона повідомила, що в Україні на передовій служить орієнтовно 5 тисяч жінок. Всі перебувають там за згодою, зауважила заступниця голови Міноборони.

“Навіть медиків, перебування яких на обов’язковому військовому обліку передбачено законом, направляють туди тільки за згодою”, – розповіла Маляр.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com