Псевдовлада Криму хоче перейменувати півострів

16.09.2019, 20:12
42274

Псевдовлада Криму обговорить ідею закріпити за анексованим півостровом подвійну назву Республіка Крим – Таврида. Про це повідомляють російські ЗМІ.

Читайте також: ЄСПЛ розпочав слухання справи щодо незаконної анексії Криму

Зазначається, що з пропозицією про перейменування виступив глава національно-культурної автономії кримських греків “Таврида” Іван Шонус. На його думку, подвійна назва “дозволить закріпити за півостровом російський статус”.

Так званий “віце-прем’єр уряду Криму, постпред республіки при президентові РФ” Георгій Мурадов вважає цю ідею гідною для обговорення в різних органах окупаційної влади в разі, якщо жителі півострова підтримають це.

Він сказав, що йому видається дуже значимою ініціатива греків Криму використовувати в назві нашої республіки поряд з наявною історичний додаток, що звучало б як Республіка Крим – Таврида, яке застосовувалося в відношенні Тавриди протягом багатьох-багатьох століть.

За словами Мурадова, в Росії “цілий ряд регіонів, таких як Північна Осетія – Аланія, Республіка Саха (Якутія), які застосовують історичну частину в своїй назві”.

У свою чергу, глава громадської палати Криму Григорій Іоффе виступив проти перейменування і назвав це “порожніми клопотами”. На його думку, “гра в назви і зміна назви тільки розділить суспільство і породить непотрібні суперечки”.

При цьому він підкреслив, що палата за потреби може розглянути таку ініціативу, якщо надійде “належна аргументація”.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com