Психологи назвали кольори, які роблять вас менш сексуальними: яких фарб слід уникати

3.11.2021, 23:31
104317

Деякі кольори можуть знизити вашу привабливість, кажуть психологи.

Читайте також: Вчені з’ясували, як Місяць впливає на настрій і поведінку людини

Тож, дізнаймося про фарби, які таємно роблять вас меншсексуальними. А також – про два кольори, що підвищать вашу привабливість.

Жовтий

Колір сонця та нью-йоркського таксі. Жовтий колір швидко привертає увагу. Однак це не піде на користь вам.

Дослідження, опубліковане в журналі Evolutionary Psychology, показало, що як чоловіки, так і жінки вважають жовтий одним із найменш привабливих кольорів для потенційного партнера.

Коричневий

Темно-коричневий, оливково-коричневий – володар титулу «найпотворнішого кольору у світі». Насправді, цей відтінок коричневого настільки візуально відразливий, що його навіть вибрали як основний колір для упаковки тютюну в Австралії, щоб відбити цю шкідливу звичку. (Якщо коричневий колір може утримати курців від сигарет, уявіть, що уникнення цього може зробити для вашої зовнішності.)

Сірий

Кожен колір викликає в нас певну емоцію, і в багатьох випадках це відбувається на підсвідомому рівні. Сірий асоціюється з поганою погодою, депресією та негативом.

Дослідження, опубліковане в Frontiers in Psychology виявило, що сірий колір пов’язаний із сумом.

Життя сповнене винятків, і певні випадки вимагають різних кольорів.

«Враження, яке створює колір одягу, також залежить від конкретної події чи сценарію. Яскраві, кокетливі кольори, такі як червоний та бірюзовий, є привабливим вибором для побачень та вечірок. Однак вони не найкращі варіанти для офісу, ділових відряджень, інтерв’ю, де найкраще підходять холодні глибокі кольори, такі як темно-синій, сірий або чорний», – коментує лайф-коуч Мішель Девіс.

У дослідженні, опублікованому в Color Research And Application, було проведено серію експериментів, щоб з’ясувати, чи віддають перевагу чоловіки червоному кольору. та які кольори жінки хотіли б обирати для побачень.

Хоча деякі примітні висновки все ж з’явилися, наприклад, спостереження, що жінкам, як правило, подобається носити синій колір на побаченнях, автори дослідження в підсумку дійшли висновку, що «кольорові переваги для кожної людини є унікальними».

Ви не можете помилитися з чорним

Багато хто вважає, що для зваблення краще підходить червоний колір. Червоний, безумовно, асоціюється з любов’ю і сексом, але чорний може перевершити його, коли справа доходить до універсальної привабливості.

«Червоний традиційно вважається кольором кохання, але нові дослідження показали, що як чорний, так і червоний сприймаються як однаково привабливі, і що ці два кольори можуть просто підвищувати привабливість по-різному», – коментує доктор філософії, дослідник Робін Крамер.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com