ПЦУ не дозволила греко-католикам провести в Софії Київській богослужіння

5.03.2019, 19:35
14951

Синод ПЦУ, який відбувся, 4 березня, негативно віднісся до можливої ​​літургії віруючих греко-католиків в Софії Київській. Про це йдеться в постанові Синоду.

Читайте також: Керівництво ПЦУ зустрінеться з греко-католиками, щоб обговорити суперечки між конфесіями

Священний Синод ПЦУ підтримав позицію, висловлену в листі Єпіфаній до настоятеля УГКЦ архієпископу Святославу від 19 лютого у зв’язку з публічно оголошеним наміром звершення в Соборі Святої Софії Київської католицького літургійного богослужіння східного обряду.

″Схвалити і направити Блаженнішому Верховному Архієпископу Святославу лист Священного Синоду з даного питання. Констатувати, що протягом тисячоліття Собор Святої Софії Київської був і залишається кафедральним собором православних Київських першоєрархів. Вважати корисним зберегти щодо богослужінь у Святій Софії Київській той порядок, який склався до сих пір і позитивно сприймається в українському суспільстві, не провокуючи полеміку або поділу ″, – йдеться в документі ПЦУ.

Раніше глава УГКЦ Блаженніший Святослав анонсував проведення Божественної літургії в Софійському соборі в Києві з нагоди свята Благовіщення 7 квітня.

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com