ПЦУ звернулася до українців через евакуйованих з Китаю співвітчизників

20.02.2020, 15:50
63944

У зв’язку із евакуацією наших громадян із Китаю ПЦУ звернулася до усіх українців, мешканців Нових Санжар, зокрема. Про це інформує пресслужба Православної церкви України.

Читайте також: Від імені МОЗ розсилають фейкову інформацію стосовно коронавірусу в Україні

У повідомлення закликали проявити милосердя щодо евакуйованих з епіцентру поширення коронавірусу, а не агресивно ставитися до їх повернення в Україну.

В ПЦУ додали, що карантин є необхідним заходом безпеки, хоча в українців та інших пасажирів смертельної недуги не виявили.

У ПЦУ додали: “Церква не може відповідати за медичну сторону питання, яка знаходиться в компетенції фахівців і регулюється державою. Але ми зобов’язані вказати на моральну сторону виклику, з яким зіткнулося наше суспільство”.

“Заклик до милосердя і любові до ближніх – основа закону Божого і пряме веління Господа Ісуса Христа… Прояв милосердя до ближнього, який опинився в біді і скрутному становищі, – головний сенс притчі про милосердного самарянина (Лк. 10:29-37), в образі якого Бог вказує нам, як слід кожному робити тоді, коли бачиш іншу, навіть чужу і незнайому тобі людину в нагальній потребі. Загалом принцип ставлення до ближніх, за словом Господа, дуже простий і зрозумілий”.

В Церкві додали, що до евакуйованих треба ставитися так, як ви б хотіли, щоб поставилися до нас, якби ми опинилися на їхньому місці!

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com