Путін хоче створити “санітарну зону” в Україні: ISW оцінили плани диктатора

19.03.2024, 11:32
155965

Російський диктатор Володимир Путін знову наголосив на ідеї створення так званої демілітаризованої “санітарної зони” на підконтрольних Україні територіях через “трагічні події на українсько-російському кордоні” маючи на увазі події у Бєлгородській та Курській областях.

Читайте також: КНДР відправила в Росію 7000 контейнерів з військовою допомогою – Південна Корея

Про це йдеться у свіжому звіті Інститут вивчення війни (ISW).

В ISW зауважують, що такі заяви президента-диктатора РФ узгоджуються з нещодавнім закликом заступника голови Радбезу Дмитра Медведєва щодо повної ліквідації української державності та поглинання її Кремлем.

“Путін назвав глибину цієї демілітаризованої зони “окремим питанням” і відмовився обговорювати, які території і коли потрібно зайняти Росії, але зазначив, що РФ може знадобитися демілітаризована зона, яку Україні важко буде “подолати” за допомогою озброєння “в основному іноземного виробництва”, – зауважують американські аналітики.

Раніше очільник Кремля наголошував на ідеї демілітаризованої зони, яка б витіснила Російську Федерацію та окуповані українські території із зони досяжності як української, так і західної зброї.

В ISW називають таку ціль Москви недосяжною – “доки Україна залишається незалежною і має здатність вести бойові дії”. Адже, вважають американські аналітики, “Путін швидше за все, претендуватиме на будь-яку українську територію в демілітаризованій зоні”.

“Розповідь Путіна про демілітаризовану зону витонченіша, ніж прямі заклики Медведєва до повного знищення української держави, але все ще відповідає цілям, окресленим у “мирному плані” Медведєва, що має сім пунктів. Там він повторив заклики Кремля до “демілітаризації”, “денацифікації” та повної поразки України – що Путін також називає цілями Кремля у війни. Натомість сім пунктів Медведєва мають сильну ідеологічну основу в есе Путіна 2021-го “Про історичну єдність росіян і українців”, – наголошують аналітики ISW.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com