Путін на початку війни намагався вмовити Шольца визнати Крим російським

29.08.2023, 09:01
145834

Російський диктатор Володимир Путін на початку повномасштабного вторгнення до України намагався переконати канцлера Німеччини Олафа Шольца визнати “незалежними” Донецьку та Луганську області, а окупований Крим — частиною РФ.

Читайте також: Похорон Пригожина: у Кремлі зробили неочікувану заяву

Про це пише Bild із посиланням на відомості, які отримав журналіст Штефан Ламбі.

За стенограмою зазначеної розмови між Путіним і Шольцем, яка відбулася на дев’ятий день війни, диктатор висловив бажання вплинути на міжнародне сприйняття подій в Україні. Він висунув пропозицію про визнання Донецької та Луганської областей “незалежними”, а окупованого Криму — частиною Росії.

У стенограмі також зазначено, що Путін обговорював питання можливої зустрічі з представниками Німеччини, Франції та Росії для врегулювання конфлікту. Однак він висунув дві важливі умови для такої зустрічі: відсутність приводу для припинення вогню та обмеження учасників розмови лише канцлером Німеччини, президентом Франції та самим Путіним.

“Коли я запитав його, чи можлива зустріч щодо України, рано чи пізно, з вами, мною, Зеленським і з ним, Путіним, він не відмовився повністю. Але він назвав дві умови. По-перше, це не має бути приводом для припинення вогню. Потім він говорив тільки про нас трьох: ви, я і він. Без Зеленського”, — розповідав Шольц Макрону.

Путін також намагався переконати Шольца в тому, що українська делегація поїхала до Польщі, “бо хотіла поговорити з президентом Сполучених Штатів, щоб отримати вказівки”.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com