Путін нагородив орденом народного артиста України (фото)

28.02.2019, 18:12
14249

Відомого сатирика, народного артиста України Михайла Жванецького нагородили російським орденом “За заслуги перед вітчизною” у Москві.

Читайте також: Померла відома українська поетеса Ганна Чубач

Так, престижну нагороду Жванецькому вручив президент Росії Володимир Путін. Відповідний указ опублікували на офіційному інтернет-порталі правової інформації РФ.

“За великий внесок в розвиток вітчизняної культури і мистецтва, багаторічну плідну діяльність, нагородити орденом “За заслуги перед вітчизною” Жванецького Михайла Маньєвича”, – повідомляється в документа.

Відзначимо, в Росії користувачі мережі були розлючені нагородженням Жванецького, так як раніше він заявляв про свою проукраїнську позицію. У коментарях гумориста назвали “русофобом”, “ворогом РФ” і порекомендували Путіну дати нагороди ще і інших знаменитостей, які підтримують Україну: Лії Ахеджаковій, Олексію Серебрякову і іншим.

“Днище. Даєш кожному русофобу по ордену!” – розсердилися користувачі.

“Вмерти і не встати! Старий русофоб, із задоволенням зустрів спалення колишніх земляків в будинку Профспілок в Одесі (в травні 2014 року), який не мине нагоди нас*ати в душу росіянину…” – додали інші.

Путін нагородив орденом народного артиста України: росіяни розлючені

Путін нагородив орденом народного артиста України: росіяни розлючені

Путін нагородив орденом народного артиста України: росіяни розлючені

Путін нагородив орденом народного артиста України: росіяни розлючені

Нагадаємо, письменник-сатирик Михайло Жванецький народився в Одесі. У 1978-1991 роках він був членом спілки письменників СРСР. У 1999 році Жванецький нагородили званням народного артиста України, а в 2012 році отримав аналогічний статус в Росії.

У 2015 році Міністерство культури України внесло Жванецького до складу “білого списку” діячів культури, які підтримують територіальну цілісність країни і виступають проти агресії влітку в 2015 році.

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com