Путін офіційно направив російські війська в “Л/ДНР”

22.02.2022, 09:00
111963

Президент Російської Федерації Володимир Путін доручив ввести війська на окуповану територію Донецької та Луганської областей.

Читайте також: Путін підписав з ватажками бойовиків договір про дружбу

Про це йдеться в указах Путіна, опублікованих на офіційному інтернет-порталі правової інформації Росії, пише Українська правда.

«У зв’язку зі зверненням голови «Донецької народної республіки» Міністерству оборони Російської Федерації забезпечити до укладення договору, названого у пункті 3 цього Указу, здійснення Збройними силами Російської Федерації на території «Донецької народної республіки» функцій щодо підтримання миру…

У зв’язку зі зверненням голови «Луганської народної республіки» Міністерству оборони Російської Федерації забезпечити до укладення договору, названого у пункті 3 цього указу, здійснення Збройними силами Російської Федерації на території «Луганської народної республіки» функцій щодо підтримання миру».

У пунктах 2 і 3 указів Путін доручає Міністерству закордонних справ РФ провести переговори з бойовиками ОРДЛО про підготовку проекту договору «про дружбу, співпрацю та взаємну допомогу» та подати пропозицію про його підписання, а також переговори «про встановлення дипломатичних відносин» та досягнуту домовленість оформити документально.

У пункті 1 сказано наступне: «З огляду на волевиявлення народу «Луганської / Донецької народної республіки», відмову України від мирного врегулювання конфлікту відповідно до Мінських угод, визнати «Луганську / Донецьку народну республіку» як суверенну та незалежну державу».

Укази набирають чинності з дня підписання.

Читайте також: В Україні запустили Telegram-бот про підготовку та правила дій у разі військового вторгнення

21 лютого Путін оголосив рішення про визнання «ЛДНР».

Сьогодні рішення мають затвердити обидві палати російського парламенту – Держдума та Рада Федерації. Але після рішення Путіна вони, звісно ж, його ухвалять.

Крім того, Держдума та Рада Федерації ратифікують угоди про дружбу, співпрацю та взаємодопомогу з «ЛДНР». В тому числі у військовій сфері. Це матиме на увазі й те, що на територію «республік» можуть зайти Збройні сили Російської Федерації.

Путін уже попередив у своєму зверненні: «Від тих, хто захопив і утримує владу в Києві, ми вимагаємо негайно припинити бойові дії. Інакше вся відповідальність за можливе продовження кровопролиття буде цілком і повністю на совісті режиму, який править на території України».

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com