Путін озвучив свою версію розпаду СРСР

20.11.2019, 17:53
53206

Глава Кремля Володимир Путін вважає, що розпад СРСР не пов’язаний з ростом націоналізму в Прибалтиці, а його причиною стала неефективна економічна політика, повідомляють  РІА Новости.

Читайте також: Меркель обговорила у телефонній розмові з Путіним ситуацію на Донбасі

″Це (причини розпаду СРСР, – ред.) має відношення до зростання націоналізму в країнах Прибалтики, в основі лежить, звичайно, дуже неефективна економічна політика Радянського Союзу, яка привела до фактично колапсу в соціальній сфері і мала пролонговані наслідки у сфері політичній″, – сказав глава держави.

Говорячи про ефективні перетворення, Путін привів у приклад КНР, де, за його словами, вийшло добре “використовувати можливості центрального адміністрування та розвитку ринкової економіки”.

Він зазначив, що в СРСР нічого подібного зроблено не було. В підсумку, це позначилося і на політичній сфері.

″Результати розпаду виявилися набагато гіршими від того, про що люди думали і про що вони могли підозрювати навіть у своїх найгірших снах″, – додав президент.

У ході послання Федеральним зборам у 2005 році Путін охарактеризував розпад СРСР як “найбільшу геополітичну катастрофу” минулого століття. За його словами, десятки мільйонів співвітчизників опинилися за межами країни, що для російського народу стало “справжньою драмою”.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com