Путін планує отримати монополію в сфері штучного інтелекту

30.05.2019, 18:15
27106

Президент Росії Володимир Путін заявив, що монополіст у сфері штучного інтелекту може стати володарем світу і доручив значно збільшити фінансування наукових досліджень в цій галузі. Про це він сказав на нараді про розвиток технологій в галузі штучного інтелекту, пише ″ТАСС″.

Читайте також: “Слава Україні”: глава ФІФА “помилився”, коли дякував Путіну

″Якщо хтось зможе забезпечити монополію в сфері штучного інтелекту, то наслідки нам всім зрозумілі – той стане володарем світу″, – сказав Путін.

Він пояснив, що штучний інтелект здатний швидко приймати оптимальні рішення на основі аналізу гігантських обсягів інформації, що дає колосальні переваги в якості та результативності.

″Боротьба за технологічне лідерство – перш за все в сфері штучного інтелекту – вже стала полем глобальної конкуренції. Швидкість створення нових продуктів і рішень зростає в геометричній прогресії″, – зазначив Путін.

Він додав, що багато країн вже мають свої стратегії розвитку штучного інтелекту.

″І ми, звичайно, повинні забезпечити технологічний суверенітет в сфері штучного інтелекту, це найважливіша умова благополуччя нашого бізнесу і економіки, якості життя громадян Росії, безпеки і обороноздатності держави″, – сказав Путін.

Він уточнив, що ″потрібні саме універсальні рішення, використання яких дає максимальний ефект, причому в будь-якій галузі″.

″Росія повинна стати одним з ключових майданчиків для вирішення найскладніших наукових завдань за участю вчених з усього світу. Необхідно кратно збільшити фінансування досліджень в області штучного інтелекту″, – підсумував Путін.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com