Путін поїде до Китаю: це перша поїздка за кордон після ордеру МКС, – Bloomberg

30.08.2023, 11:03
145895

Російський диктатор Володимир Путін не залишав Росію після того, як Міжнародний кримінальний суд видав ордер на його арешт за скоєння воєнних злочинів. Та в жовтні він, ймовірно, наважиться на це заради зустрічі з Сі Цзіньпіном.

Читайте також: В Росії розбився вертоліт Мі-8, що належав ФСБ (фото, відео)

Пише Bloomberg з посиланням на джерела.

Джерела зазначають, що Путін готовий відвідувати лише ті країни, де його служба безпеки може повністю гарантувати його безпеку, і Китай розглядається як одне з таких місць.

Після повномасштабного вторгнення в Україну Путін відвідував лише сусідні країни (Таджикістан, Туркменістан) та Іран. Він ігнорував закордонні заходи та пропускав навіть анонсовані візити. Минулого тижня президент РФ пропустив саміт БРІКС у Південно-Африканській Республіці, уряд якої дав зрозуміти, що йому доведеться виконати наказ про його арешт, та анонсував, що не візьме участь у саміті G20 наступного місяця, хоча Нью-Делі не зобов’язаний його заарештовувати відповідно до рішення МКС. Крім цього, президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган, який заявляв, що очікує на візит російського президента в кінці серпня, зрештою сам їде до Росії.

Але тепер Кремль, за інформацією джерел, готує візит закордонний візит Путіна. Як очікується, він попрямує до Китаю в жовтні, коли пройде форум “Один пояс, один шлях”. Туди його запросив китайський лідер Сі Цзіньпін, інформував в травні секретар Ради безпеки Микола Патрушев.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com