Путін прибув до Астани на зустріч з Токаєвим та Раїсі

9.11.2023, 15:32
149507

Російський диктатор Володимир Путін у четвер, 9 листопада, здійснив візит до Астани. Там він планує зустрітися з президентом Казахстану Касим-Жомарт Токаєвим.

Читайте також: Міноборони втратило майже 2 млрд грн на контрактах через фірми-“прокладки” — розслідування

Про це пише видання The Manila Times.

Як стало відомо, Путін прибув до Казахстану на тлі відновлення дипломатичного інтересу до регіону. Також планується зустріч із турецьким лідером Реджепом Тайїп Ердоганом та його іранським колегою Ебрагімом Раїсі.

Видання пише, що колишні радянські республіки Центральної Азії прагнуть диверсифікувати свої партнерські відносини, оскільки вплив Москви на регіон, який вона вважає своєю сферою діяльності, зменшився після вторгнення Росії в Україну.

Російський лідер і його казахстанський колега Касим-Жомарт Токаєв високо оцінили відносини між своїми країнами в інтерв’ю напередодні запланованої зустрічі в Астані.

“Наше стратегічне партнерство дійсно спрямоване на перспективу”, – сказав Путін, а Токаєв похвалив “союз з багатим минулим і світлим майбутнім”.

Через три десятиліття після розпаду Радянського Союзу, коли Росія загрузла в Україні, інші світові держави інвестують в Центральну Азію, пише The Manila Times.

Китай став головним партнером у всьому регіоні завдяки своїй ініціативі “Один пояс, один шлях” – гігантському інфраструктурному проєкту.

Поїздка Путіна до Казахстану відбувається через тиждень після візиту президента Франції Еммануеля Макрона – і в той час, коли Європейський Союз, Сполучені Штати, Іран і Туреччина прагнуть зміцнити зв’язки з цим регіоном.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

Теги:

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com