Путін у телефонній розмові з Макроном розкритикував позицію України щодо Мінських угод

14.09.2020, 18:21
84107

Президент РФ Володимир Путін та президент Франції Емманюель Макрон провели телефонну розмову. Про це повідомила пресслужба президента Росії.

Читайте також: Кабмін схвалив проект держбюджету на 2021 рік

Зазначається, що спілкування відбулося за ініціативою французької сторони. Очільники держав обговорили й ситуацію в Україні, а президенти висловили заклопотаність “у зв’язку з відсутністю прогресу в реалізації Мінських домовленостей 2015 року, які залишаються безальтернативною основою врегулювання”.

Зокрема, президент Росії заявив, що Україна по-своєму трактує свої обов’язки, зазначені в домовленостях. “Володимир Путін звернув особливу увагу на спроби Києва по-своєму трактувати ці домовленості і вибірково підходити до дотримання взятих на себе, в тому числі в рамках “нормандського формату”, зобов’язань”, – йдеться в повідомленні.

Крім того, президенти Росії та Франції обговорили ситуацію з отруєнням російського опозиціонера Олексія Навального. Зокрема, в Росії вимагають передачі в країну біоматеріалів політика. Також лідери країн обмінялися думками щодо протестів у Білорусі та лівійської проблематики.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com