Путін втрачає геополітичний вплив через продовження війни в Україні – ISW

13.12.2022, 12:03
132402

Російський диктатор Володимир Путін продовжує витрачати великі гроші з бюджету своєї країни на війну проти України, через що він буде змушений припинити фінансування інших міжнародних та внутрішніх кампаній.

Читайте також: Європейський союз погодив нові санкції проти Ірану через постачання зброї Росії

Про це пишуть аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW).

У повідомленні вказується, що Росія перекидає своє обладнання та персонал з інших напрямків. Зокрема, РФ виводить свої війська з Сирії та Нагірного Карабаху. Москва може відмовитись від своїх міжнародних кампаній задля продовження війни проти України.

Разом з тим, за словами експертів, російський диктатор не збирається відмовлятись від своїх геополітичних ініціатив у короткостроковій перспективі, через що скоро може зіткнутись з серйозними фінансовими труднощами. Аналітики припускають, що Путін не зможе збалансувати витрати на війну в Україні та інші геополітичні проекти.

Нещодавно Путин намагався відновити свій вплив у Азії, запропонувавши створити новий тристоронній союз з Узбекистаном та Казахстаном.

Ініціатива Путіна виділити $95 млн на розвиток російських шкіл у Таджикистані викликала критику зі сторони деяких російських військових блогерів, які поскаржились на те, що військові на полі бою залишаються без будь-якої допомоги, поки Кремль витрачає гроші на школи.

Військкори вважають, що Кремль неефективно використовує свою м’яку силу в Таджикистані, що ще більше ставить під сумнів необхідність таких витрат.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com