Путін викликав до Росії спеціалістів із бочкових бомб: готує удар по Україні – Guardian

23.05.2022, 14:01
120308

До Росії перекинули експертів, які спеціалізуються на нищівній зброї, яка зруйнувала більшу частину Сирії під час війни. Європейські офіційні особи вважають, що фахівців з Сирії відправили до Росії, щоб потенційно допомогти підготуватися до аналогічної операції із застосуванням бочкових бомб в Україні.

Про це повідомляє The Guardian з посиланням на анонімних європейських чиновників.

Присутність сирійських експертів у Росії, можливо, є одним із факторів, які пояснюють попередження США та Європи про те, що російські військові могли готуватися до застосування хімічної зброї в Україні.

Бочкові бомби – груба вибухівка, як правило кустарного виробництва, упакована в бочку, іноді з тими чи іншими елементами,  що вражають, або в металевий циліндр. Її скидають з гелікоптера або літака з прицілюванням “на око”.

За словами експертів, через низький рівень точності бочкові бомби застосовуються в основному в умовах обмежених ресурсів та нестачі інших видів озброєнь. Подібний тип зброї використовувався з руйнівним ефектом протягом усієї сирійської війни.

“Ми знаємо, що потенціал використання бочкових бомб є, але якщо російські військові його використовуватимуть в Україні, то програють; ми знатимемо, хто це зробив, і, швидше за все, вони все одно будуть убиті”, – сказали анонімні джерела видання.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Підписуйтесь також на наш телеграм-канал УКРАЇНА ПОНАД УСЕ!

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com