Путін забирає з Херсона залишки своїх боєздатних військ: ексзаступник начальника Генштабу ЗСУ розповів про ситуацію на півдні

22.10.2022, 15:01
129624

Окупанти на півдні намагаються укріпити свою оборону. Путін відводить з Херсонщини підготовлені війська, аби кинути туди якомога більше свіжих “мобіків”, яких ЗСУ знищують кожен день.

Читайте також: Похолодання затримається в Україні ненадовго: коли повернеться тепло та скільки воно триватиме

Про це 22 жовтня розповів Колишній заступник начальника Генштабу ЗСУ, генерал-лейтенант запасу Ігор Романенко в ефірі телемарафону.

За його словами, Генштаб ЗСУ “говорить те, що можна і це вірно”, адже це свідчить про високий професіоналізм українських військових. Сьогодні ситуація на фронті ускладнилася російськими новобранцями, але ЗСУ вже розбираються з цим.

“Зараз ситуація ускладнилась цими мобілізованими, а це сотні тисяч людей, яким дають якесь там озброєння, якусь підготовку, а потім кидають на фронт. І це підсилює можливості ПВК на Донецькому напрямку, це зупиняє наш наступ Кремінна-Сватово. І це [впливає] на Херсонський напрямок”, – каже експерт.

Романенко зазначає, що росіяни відводять війська з правого берега Дніпра, проте забирають звідти саме більш підготовлених окупантів, аби замінити їх свіжомобілізованими новобранцями

“Тому що Путін розуміє — якщо додати Харківські перемоги + Херсон, то його ситуація ускладниться і буде проблемною. Він бориться за своє політичне існування і не тільки”, – пояснює ексзаступник начальника Генштабу ЗСУ.

У Херсонській контрнаступальній операції ЗСУ вже взяли перші рубежі. Далі оборона окупантів посилилася.

“Вони активно готували і звозили бетонні перекриття і так далі… Є друга, третя лінії оборони. Там спецефічна земля, і тому ці бетонні рови – це протитанкові рови. Вони все це будуть використовувати”, – каже генерал-лейтенант запасу Ігор Романенко.

Попри це українські захисники продовжують знижувати потенціал Херсонського угрупування росіян, при цьому “ми бережемо свого солдата”. За словами Романенка, Україна досі має менше ударної авіації та артилерії. Однак щодня ЗСУ руйнують російську систему управління, знищують склади і завдають ударів по ворогу.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com