Путін захотів домовитись із Зеленським про “спільне громадянство” українців та росіян

29.04.2019, 17:18
22956

Президент Росії Володимир Путін хоче домовитися із переможцем президентських виборів в Україні Володимиром Зеленським про введення “спільного громадянства” для українців та росіян.

Читайте також: Адвокат Зеленського повідомив, куди новообраному президенту варто зробити перший візит

Про це він заявив журналістів 29 квітня, передає ТАСС.

У своїй реакції на рішення Путіна про спрощену процедуру видавання російського громадянства жителям окупованого Донбасу Зеленський заявив, що Україна готова видавати власні паспорти росіянам, які стають жертвами кремлівського режиму.

“Дуже добре. Це говорить про те, що ми домовимося, напевно, тому що у нас є багато спільного. Адже я багато разів говорив про те, що українці і росіяни – братські народи. Більш того, я взагалі вважаю, що це один народ насправді зі своїми особливостями культурними, мовними, історичними, але по суті своїй – один народ. Якщо у нас буде спільне громадянство, від цього тільки виграють і росіяни, і українці”, – повідомив Путін.

За його словами, якщо Україна буде видавати громадянство росіянам, а Росія – українцям, то країни отримають “спільне громадянство”.

Окрім цього, Путін також порадив Зеленському повернути український паспорт колишньому очільнику Одеської ОДА Міхеілу Саакашвілі.

“Що стосується свобод, в цьому сенсі краще почати навіть не з Росії, не з росіян, а, припустимо, з грузинів або з колишніх грузинів. Наприклад, було б справедливо повернути український паспорт людині, яка в минулому був грузином, а сьогодні вважає себе українцем, маю на увазі Саакашвілі Міхеіла Миколайовича”, – зазначив президент РФ.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com