Путін заявив, що готовий надати Порошенку політичний притулок у Росії

8.02.2022, 09:02
110963

Президент Росії Володимир Путін заявив, що готовий надати політичний притулок п’ятому Президенту України Петру Порошенку.

Читайте також: Порошенко втік з ДБР через 7 хвилин після прибуття

Про це Путін повідомив на спільній пресконференції після зустрічі з президентом Франції Еммануелем Макроном, передає УНІАН.

«Коли пан Порошенко ще був президентом України, я йому говорив, що якщо у нього виникнуть якісь складнощі в майбутньому, Росія готова надати йому політичний притулок. Він тоді іронізував багато з цього приводу, але сьогодні хочу підтвердити свої пропозиції, попри наші серйозні розбіжності з питання врегулювання (конфлікту, – ред.) на Донбасі», – заявив Путін.

Путін вважає, що Порошенко піддається переслідуванням, як державний злочинець, а це, на думку президента РФ, «надмірна заявка на успіх чинного керівництва країни».

«Ми готові таким, як пан Порошенко, надати притулок в Росії», – ще раз підкреслив Путін.

Читайте також: “Ми за єдність на словах, а не на ділі”: Порошенко відзначився епічною обмовкою у Раді (відео)

У відповідь Петро Порошенко у Фейсбуці прокоментував заяву президента РФ Володимира Путіна щодо можливості політичного притулку.

За словами експрезидента, в Україні переслідують «проєвропейську опозицію» і тепер це підтвердив навіть Путін.

Порошенко звернувся до чинного президента Володимира Зеленського із проханням спрямувати свої зусилля та зусилля правоохоронних органів на захист країни, адже наразі, на думку колишнього президента, вони «займаються Порошенком більше, ніж російською загрозою».

«А Володимиру Володимировичу (Путіну, – ред.) – нарешті треба усвідомити, що ми розберемося самі, тут, в Україні. І одвічна російська практика «опікуватися» українською політикою та політиками вже давно припинилася», – написав Порошенко.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com