Путін збирається підписати угоду з Лукашенком і Януковичем – військовий експерт

22.06.2022, 23:06
122522

Військовий експерт Олег Жданов заявив, що під час візиту до Білорусі Путін ймовірно схилятиме Лукашенка підписати тристоронню угоду, в яку можуть втягнути і президента-втікача Януковича.

Читайте також: Журналіста Макса Левіна перед вбивством могли допитувати та катувати російські окупанти

Крім того, за словами експерта, загроза наступу з Білорусі досі існує. А Путін, своєю чергою, намагатиметься “дотиснути” Лукашенка відкрити ще один фронт війни в Україні. Про це Жданов сказав в ефірі телеканалу “Freeдом”.

“Є реальна загроза. Її не можна списувати з рахунків. Розуміючи загальну парадигму, в якій діє Лукашенко, видно неозброєним оком, що він діє за ринципом “Я не готовий, але я готуюсь”. Він вживає заходів з підготовки своєї армії до війни, до розгортання. Тому нам потрібно уважно слідкувати за його майбутньою поведінкою – що він робитиме з резервістами: їх відправлять після навчань додому чи на полігон проходити бойове злагодження і готуватися до застосування за призначенням”, – каже експерт.

Читайте також: Окупанти вкотре обстріляли Чугуїв, вбито двох жінок

Жданов переконаний, що під час зустрічі Путіна з Лукашенком президент РФ намагатиметься “дотиснути” самопроголошеного білоруського очільника, аби той все ж вступив у війну і віддав наказ для збройних сил Білорусі наступати. Крім того, з’явилось нове питання для обговорення –  Білорусь також відмовилася платити Росії за енергоносії в рублях.

“Я думаю, що має вистачити його (Лукашенка – ред.) хитрості і досвіду. Він 20 років водить Путіна за носа і 20 років він створює з Путіним спільну державу. Ми вже збилися з рахунку скільки підписано спільних програм по інтеграції Білорусі в Росію. І досі угода про “союзну державу” не підписана. До речі, і такий варіант розглядається. Ймовірно, Путін схилятиме Лукашенка підписати якусь тристоронню угоду. Туди можуть втягнути ще й Януковича”, – заявив експерт.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com