Пєсков заявив, що Пригожина видворять до Білорусі

25.06.2023, 10:18
142752

Кримінальну справу про збройний заколот проти ватажка ПВК “Вагнер” Євгена Пригожина буде припинено, досягнута домовленість, пише УНІАН.

Читайте також: Путін пожалівся Лукашенку на військовий заколот Пригожина у РФ

Як заявив прес-секретар кремлівського диктатора Володимира Путіна Дмитро Пєсков, згідно з цією домовленістю, ПВК “Вагнер” піде у свої польові табори, а сам Пригожин поїде в Білорусь.

“Путін і Лукашенко домовилися, що будуть надавати посередницькі зусилля з врегулювання ситуації з “Вагнером”. Була вища мета уникнути кровопролиття і внутрішньої конфронтації, в ім’я цих цілей були зусилля Лукашенка. Влада не буде переслідувати тих “вагнерівців”, які взяли участь у заколоті, враховуючи їхні фронтові заслуги”, – додав Пєсков.

“Гарантія того, що Пригожин зможе виїхати до Білорусі, це слово президента Росії”, – зазначив він.

Пєсков також зазначив, що йому невідомо, ким буде працювати Пригожин після його відходу в Білорусь.

Також Пєсков заявив, що кадрові перестановки у Міністерстві оборони РФ під час переговорів із Пригожиним не обговорювалися.

Крім того, він дав зрозуміти, що нового звернення Путіна найближчим часом не буде, і заявив, що так звана “СВО” в Україні продовжується: “Наші бійці на передній лінії виявляють героїзм. Вони дуже ефективно та успішно відбивають контрнаступ. І операція продовжуватиметься”.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com