Рабінович заявив, що у “Батьківщині” відмовились від посади віце-спікера ВР

20.08.2019, 16:32
38133

Представник “Опозиційної платформи – За життя” Вадим Рабінович заявляє, що партія “Батьківщина” відмовилася від посади заступника голови Верховної Ради.

Читайте також: У Зеленського заявили, хто може очолити посади голови та першого віцеспікера ВР

Про це він сказав у коментарі журналістам після засідання підгруп Підготовчої депутатської групи, передає УНІАН.

“Батьківщина” і “Голос” (позицію “Голосу” раніше офіційно підтвердив заступник глави партії Ярослав Юрчишин, – ред.) відмовилися від посади віце-спікера. Тобто, з опозиції претендуємо тільки ми. Ну, я не знаю, наскільки партія Порошенка є опозиційною… Ми сказали: ми претендуємо на цей пост і будемо подавати свою кандидатуру”, – зазначив Рабінович.

Він не уточнив, про яку кандидатуру йдеться, пояснивши, що “ОПЗЖ” хоче побачити, які комітети їй дадуть.

Як повідомив Рабінович, новообрані народні депутати домовилися, що завтра до 12.00 мають бути точно сформульовані пропозиції, які комітети можуть бути віддані під керівництво опозиції.

Читайте також: Стало відомо, хто може стати віце-спікером нової Верховної Ради

Він зазначив, що опозиція має отримати комітети, за допомогою яких можна “контролювати владу”, зокрема, Регламентний і з діяльності правоохоронних органів.

На запитання, чи можна очікувати, що завтра відбудеться засідання самої Підготовчої депутатської групи, Рабінович відповів, що завтра очікуються пропозиції щодо комітетів, а у четвер вже можна провести засідання групи і обговорити остаточні пропозиції. Крім того, говорячи про розсадження депутатів у сесійній залі, Рабінович повідомив, що місця вже “поділили”, зокрема, “ОПЗЖ” залишається на місцях фракції “Опозиційний блок”, а перші ряди займе “Слуга народу”.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com