Рада хоче звільнити члена ЦВК Буглака, який майже два роки живе в США – постанова

12.12.2023, 08:31
151143

У Верховній Раді України зареєстрували постанову про звільнення із посади члена Центральної виборчої комісії (ЦВК) Юрія Буглака, який виїхав з України до США ще до повномасштабного вторгнення та більше і не повертався.

Читайте також: Орбан і республіканці хочуть скоординувати блокування допомоги Україні, – The Guardian

Про це повідомив народний депутат Ярослав Железняк.

Як пишуть ЗМІ, постанову про звільнення Буглака Ю.О. з посади члена Центральної виборчої комісії зареєструвала у парламенті голова партії “Слуга Народу”, голова Комітету з питань організації держвлади та місцевого самоврядування Олена Шуляк.

Буглака планують звільнити відповідно до пункту 21 частини першої статті 85 Конституції України –  призначення на посади та звільнення з посад членів Центральної виборчої комісії за поданням президента України.

Виїзд Буглака до США

Юрій  Буглак виїхав з України за 12 днів до повномасштабного вторгнення Росії і відтоді не повертався, живучи з родиною в американському штаті Флорида поблизу Маямі.

Протягом усього 2022 року Буглак отримував зарплату й інші виплати – сумарно йому нарахували півтора мільйона гривень, зокрема матеріальну допомогу з держбюджету “для вирішення соціально-побутових питань”. Від весни 2023 року член ЦВК взяв декретну відпустку зі збереженням посади.

Ініціювання відставки Буглака

Голову Центральної виборчої комісії Олега Діденка викликали на засідання комітету Верховної Ради з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку й містобудування для пояснень щодо члена ЦВК Юрія Буглака.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

Теги:

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com