Рада легалізувала криптовалюту в Україні

2.12.2020, 15:14
90604

Верховна Рада на засіданні в середу, 2 грудня, прийняла у першому читанні законопроект про віртуальні активи, який покликаний легалізувати в Україні криптовалюту. За законопроект проголосували 230 народних депутатів.

Читайте також: Під Радою протестують профспілки та підприємці (фото, відео)

У пояснювальній записці до законопроекту сказано, що він має впорядкувати нормативно-правове регулювання ринку віртуальних активів (криптовалюти) та їх учасників.

Законопроект визначає правовий статус віртуальних активів і встановлює держрегулювання (контроль) на ринку криптовалюти. Також він визначає класифікацію і права власності. Документ, окрім цього, вводить перелік професійних постачальників послуг віртуальних активів і їх реєстрацію.

Державним регулятором визначене Міністерство цифрової трансформації.

На думку авторів документа, прийняття закону у майбутньому має дати поштовх розвитку ринку віртуальних активів в Україні та залучити інвестиції.

Упродовж останніх місяців пандемії коронавірусу вподобання інвесторів, які не довіряють офіційній валюті та шукають альтернативні активи, дещо змінилися. За цей час багато грошей вклали в золото, яке подолало історичну позначку ціни, а також у біткоїн, курс якого теж помітно виріс.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com