Рада провалила законопроєкт про штрафи за порушення комендантської години

22.05.2024, 15:33
159078

Верховна Рада не підтримала в другому читанні закон про адміністративну відповідальність за порушення громадянами комендантської години. “За” документ проголосували лише 190 народних обранців.

Читайте також: Британець 8 днів йшов пішки з Будапешта до Ужгорода, аби приєднатися до ЗСУ

Про це на своїй сторінці в соцмережі написав нардеп Ярослав Железняк.

За його словами, закон про адміністративну відповідальність за порушення громадянами комендантської години вважається повністю відхиленим.

“Що там мало бути… вводили адмінвідповідальність за порушення заходів режиму воєнного стану, в тому числі комендантської години у вигляді штрафу.  Протоколи складатиме поліція, притягуватиме суд. Законопроєкт передбачає доповнення Кодексу України про адміністративні правопорушення новою статтею 210-2, установивши адміністративну відповідальність за порушення громадянами комендантської години (заборони перебування у певний період доби на вулицях та в інших громадських місцях без спеціально виданих перепусток і посвідчень), та порушення суб’єктом господарювання встановлених на відповідній території спеціального режиму світломаскування або режиму роботи під час дії воєнного стану”, – розповів Ярослав Железняк.

Також передбачалося надати правоохоронцям право проводити адміністративне затримання порушників комендантської години.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com