Рада призначила віцепрем’єра з питань промисловості

16.07.2020, 16:10
78538

Верховна Рада України ухвалила постанову “Про призначення Олега Уруського віцепрем’єр-міністром – міністром з питань стратегічних галузей промисловості України”.

Читайте також: Верховна Рада призначила нового керівника НБУ

За відповідне рішення проголосували 250 депутатів, пише Громадське.

Відразу після голосування Уруський склав присягу. Відповідно до законодавства, член Кабінету міністрів вступає на посаду з моменту складення ним присяги.

Нагадаємо, 10 липня в Раді з’явився проєкт постанови, яким пропонували призначити ексголову Державного космічного агентства (2015 року) та колишнього першого заступника міністра промислової політики (2005–2006 роки) Олега Уруського віцепрем’єром з оборонно-промислового комплексу.

Однак, вже 13 липня проєкт постанови про призначення Уруського відкликали.

Олег Уруський – доктор технічних наук, професор, автор і співавтор понад 50 наукових праць, лауреат Державної премії України в галузі науки й техніки (1996 р.), академік Міжнародної академії аеронавтики. Обіймав керівні посади на підприємствах і об’єднаннях оборонної промисловості, авіатранспортної та машинобудівної галузей. Керував підрозділами апарату Ради національної безпеки й оборони України, секретаріату Кабінету міністрів.

З початку квітня 2020 року Уруський є директором компанії “Прогресстех-Україна”, яка надає інженерні послуги, розробляє програмне забезпечення для провідних підприємств високотехнологічних секторів економіки. Основний партнер і замовник “Прогресстех-Україна” – американська компанія Boeing.

Експертна організація StateWatch звернула увагу, що офіційним кінцевим бенефіціаром компанії “Прогрестех-Україна” є академік військових наук Росії Володимир Кульчицький – заслужений працівник транспорту РФ, засновник та голова ради директорів групи компаній “Прогрестех” – інженерно-сервісної структури у галузі авіабудівництва та технологій аеропортів, яка має представництва в багатьох країнах.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com